Corona

De fysieke mogelijkheden voor manuele therapie in de kliniek wordt vanaf 1 mei op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM en daarbij staan de veiligheid voor de cliënt en therapeut uiteraard voorop.

Wanneer kan behandeling in de kliniek plaatsvinden?

Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte of neus en keel verkouden en of koorts), vragen wij u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we bespreken wat de beste optie is.

Hoe ziet een behandeling in de kliniek eruit?

Een behandeling kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met een aantal aanpassingen.
De praktijk is anders ingericht, zodat de 1,5 meter aangehouden kan worden.
De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, veiligheidsbril en handschoenen. Deze beschermingsmiddelen zijn niet altijd noodzakelijk, de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we alle bezoekers om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden.

• Gebruik na binnenkomst desinfectie lotion op de handen (aangeboden in de praktijk)
• Houdt 1,5 meter afstand van alle personen in de kliniek
• Kom alleen of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider
• Zorg dat u maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct
  naar huis
• Houdt rekening met elkaar

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiëne maatregelen van het RIVM (geen handen geven en zorgvuldig handen reinigen, hoesten en niezen in de binnenkant elleboog)

Bedankt aan iedereen voor alle begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast deze nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de kliniek blijft online- behandeling, (beeld)bellen, uiteraard een belangrijk alternatief en blijft dit mogelijk voor iedereen waarvoor dit gewenst of noodzakelijk is.
Neem contact op met ons voor meer informatie.

 

De oplossing voor uw hoofdpijn- en migraineklachten

Onze gespecialiseerde hoofdpijnkliniek heeft als speciaal aandachtspunt de bovenste drie nekwervels (hoog cervicale wervelkolom C0 (schedel) tot en met C3 (derde nekwervel) en de directe anatomische relatie met de hersenstam (onderste deel van de hersenen).

Recent onderzoek naar tension type headache, (spanningshoofdpijn), migraine en zelfs cluster hoofdpijn toont aan dat een overprikkelde (gesensitiseerde) hersenstam een mogelijke oorzaak kan zijn van het ontstaan van hoofdpijn en migraine

Hoofdpijnconsultant PollyAnne van Rookhuijzen behandelt, als eerste officieel level 3 gecertificeerde hoofdpijnconsultant in Europa van het Watson Headache® Institute, zowel hoofdpijn, tensiontype headache, migraine en cluster hoofdpijn middels de Watson Headache® Approach.

Deze specifieke behandelmethode is ontwikkeld door mr Dean Watson, die 22 jaar ervaring heeft met het effectief behandelen van hoofdpijn en migraine klachten en momenteel zijn PHD afrondt in Perth.

Schermafbeelding 2016 01 20 om 16.15.21

Aanvullende gegevens